Doğada yemek konusu diğer dikkat edilmesi gereken konular kadar önemlidir. Özellikle yüksek irtifadaki trekking etkinliklerinde durum çok daha ciddi bir durum teşkil eder. En başka bilinmesi geren konu yemek kadar bol su içmek gereklidir.
Yemek konusu kişiye göre değişir elbette ama yemeden de yaşanamaz. Yemek kadar bir diğer konu da fındık, fıstık ve çikolata gibi enerji veren yemişlerin daima ara ara tüketilmesi yararlıdır.
Doğada her zaman yanımızda bulunan ilk yardım malzemeleri gibi yanımızda mutlaka bulunması gereken diğer gıdaların başında sarımsak ve kuru kayısı gelmektedir.
Sarımsak güçlü bir antibiyotiktir
Sarımsak, insanlık tarihinde 7 bin yıldır bilinen çok güçlü bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini kısa sürede düzenleyen sarımsak, kalp adalelerini güçlendirip, kan şekerini düşürüyor, mide ve bağırsaklarda temizleme sağlıyor. Özellikle yüksek irtifa yürüyüşlerinde baş dönmesine karşın koklamak için yanımızda mutlaka sarımsak bulunduralım.
Kayısı bağırsak dostudur
Yüksek irtifada veya doğada birkaç gün geçirilen yürüyüşlerde her gün mutlaka kayısı tüketelim. Doğadaki büyük sorunların en başında gelen kabızlık sorununu çözmek için aç karnına en az üç tane kaydı yiyin ve bol su için. Bol su ve kayısı bağırsakların çok iyi çalışmasını sağlamaktadır.
Metin ve fotoğraf: İsmail Şahinbaş